Anja Bastiaansen

Diploma's:
Fitnesstrainer A; Spinning
Neem contact op:

Graag wil ik me aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Anja Bastiaansen en heb passie voor sport en met name fitness en spinning en natuurlijk de groepslessen met o.a. body vitaal, die ik zelf heb ontwikkeld tot een high intensieve workout, die heel veel variatie bied.

Op mijn 17e jaar ben ik met fitness in aanraking gekomen. Doordat ik bij verschillende sportcentrums heb getraind, heb ik diverse manieren van trainen kunnen ervaren.

Op de sportschool in Hank, corrigeerde ik de fitness klanten. Kon het niet aanzien als iemand de oefening verkeerd deed. Dit is mijn hobby en vond er mijn passie in. Al snel werd ik ge-vraagd om fitness begeleiding te geven en heb daarom de op-leiding fitnesstrainer A gehaald om kundig, verantwoord de mensen te helpen. Dat was ongeveer 15 jaar geleden. In mijn stage werd gevraagd om een circuit training te geven. Dit is een beetje uit de hand gelopen in de goede zin van het woord. Ik mocht de circuit training geven in een zaaltje die toch leeg stond. Na 2 weken stond dat zaaltje helemaal vol klanten en de grote zaal was leeg. De klanten vonden de trainingen leuk en zinvol. Al snel stond ik in de grote zaal les te geven. Die les was al snel vol en er kwam een wachtlijst en meerdere lessen. Toen moest ik kiezen tussen mijn 3 banen; kapster / boekhouding / sport. Kapster heb ik laten vallen. Dus lessen erbij, uiteindelijk 8 stuks. De les die ik toen ontwikkeld heb is op de dag van vandaag nog steeds actief op de sportschool in Hank en nu ook in Rijsbergen. Doordat mijn lessen goed liepen, werd ik ook gevraagd om de spinning opleiding te doen (12 jaar geleden), die ik natuurlijk met beide handen aangreep. En op de dag vandaag geef ik nog steeds met plezier les in spinning. De spin-ninglessen in eigen concept, 4 weken hetzelfde programma met muziek naar keuze van mij en van de klanten, daardoor bestaat er een mooie variatie en een goede sfeer. Omdat ik graag men-sen help, heb ik een cursus medische basiskennis op HBO niveau gevolgd. En het diploma be-haald. Ook diverse cursussen zoals foamrolling en functional training bij Meijers en TRX training.

Door een relatiebreuk ben ik samen met mijn zoon terug in Rijsbergen gaan wonen en daar was geen sportschool. De kans om hier een sportschool te beginnen was er. Heb me in 2012 inge-schreven bij k.v.k. als zzp, om overal les te kunnen geven in Hank en in Belgie en ook dorp Rijsber-gen in een lokale gymzaal. De eerste les was vol en er volgde een 2e uur. Mijn doelstelling en uit-spraak was en is nog steeds, ik ga Rijsbergen in beweging brengen. Het zoeken naar een sport-pand was toen gestart. Mijn vader heeft een cafépand en de huurder ging eruit en naar wat brainstormen, heb ik de stoute schoenen aan getrokken en ben in het café naar veel klussen sportles gaan geven. Ondertussen is er achter het café een pand met een bovenzaal en beneden-zaal gebouwd voor de sportlessen die sinds april 2016 actief zijn. Heden bezoeken er z’n circa 200 klanten per week ons pand voor fitness en groepslessen, zoals spinning, body vitaal, circuit trai-ning, be fit, small Group training en bootcamp en personal training. Omdat ik graag mijn klanten goed en kundig wil behandelen, blijf ik leren in de sport. De totale ervaring in de fitness is zo’n 34 jaar en waarvan ik de laatste 15 jaar begeleiding en les geef. In mijn kinderenjaren, was ik actief bij de Rijsbergse gym en zaalvoetbal van de buurtschappen. En van mijn 9e tot met mijn 17e ben ik actief geweest bij ponyclub D.E.S. in Rijsbergen. Daarna deed ik graag karate, maar dat was te ver rijden, daarom ben ik gaan fitnessen bij Ad van Broekhoven in de veldstraat – Zundert. Door de jaren heen kan ik wel zeggen dat fitness en spinning de rode draad in mijn leven is en zal blij-ven.